Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Αμφίπολη: 50.000 ευρώ για τη συνέχιση των ανασκαφών στον τύμβο Καστά


Την άμεση εκταμίευση ποσού 50.000 ευρώ για τη συνέχιση των εργασιών στον χώρο των ανασκαφών στον τύμβο Καστά εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Τουρισμού Κώστας Τζαβάρας, κατά την επίσκεψή του χθες στο Δήμο Αμφίπολης. Ο Κ. Τζαβάρας συνοδευόταν από τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Θόδωρο Καράογλου και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ξεκίνησε την επίσκεψή του από την Αμφίπολη, όπου, συνοδεία του δημάρχου Αμφίπολης Γιώργου Βογιατζή και της προϊσταμένης της ΚΗ” Εφορείας Κλασσικών Αρχαιοτήτων Κατερίνας Περιστέρη, ξεναγήθηκε στους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου. Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι μεταφέρθηκαν στον χώρο των ανασκαφών στον τύμβο Καστά, όπου ενημερώθηκαν για την πρόοδο των εργασιών για την αποκάλυψη του σημαντικού ταφικού περιβόλου, περιμέτρου 500 μέτρων, που έχει βρεθεί στην περιοχή.

Ο κ. Τζαβάρας δήλωσε εντυπωσιασμένος από το εύρημα και συνεχάρη τους εργαζομένους του αρχαιολογικού χώρου για τις προσπάθειες τους, ενώ ευχαρίστησε όλους του αρμόδιους φορείς για την συνδρομή τους.

Πηγή: Αυτοδιοίκηση
Δημοσίευση:08/02/2013.