Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Κ. Τασούλας: Μνημείο πρωτοφανών διαστάσεων η Αμφίπολη

Ως ένα μνημείο πρωτοφανών διαστάσεων χαρακτήρισε τα αρχαιολογικά ευρήματα στην αρχαία Αμφίπολη ο υπουργός Πολιτισμού. Την Κυριακή οι νέες ανακοινώσεις.



«Η Αμφίπολη μέχρι στιγμής είναι αυτό που βλέπουμε. Κι αυτό που βλέπουμε, αυτό που καμαρώνει ο ελληνικός λαός είναι ένα ταφικό μνημείο, σημαντικών, πρωτοφανών διαστάσεων», υπογράμμισε ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, αναφερόμενος στην πορεία των αρχαιολογικών ανασκαφών.

Ο κ. Τασούλας, μιλώντας στα εγκαίνια της έκθεσης «Μακεδονικοί Θησαυροί» στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, έκανε σαφές ότι τα ευρήματα είναι σπουδαία και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι «θα μιλήσει το ίδιο το μνημείο, όχι τα σενάρια». «Έτσι γίνεται πάντα στην αρχαιολογία», σημείωσε σχετικά και προανήγγειλε ότι η επόμενη ανακοίνωση σχετικά με τις ανασκαφές στην Αμφίπολη θα γίνει πιθανότατα την ερχόμενη Κυριακή.

Αναφερόμενος στο χρόνο που θα χρειαστεί για τις ανασκαφές, ο υπουργός Πολιτισμού σημείωσε ότι η αρχαιολογική πορεία «δεν μπορεί να προδικαστεί γιατί ένα μικροεμπόδιο, μια ανάγκη συντήρησης, μία στερέωση μπορεί να ανατρέψει οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα» και παράλληλα εξήρε το έργο των αρχαιολόγων στην Αμφίπολη.

«Προφανώς έχουμε φτάσει στους προθαλάμους και προφανώς η δουλειά που γίνεται είναι πολύ σωστή και πολύ προσεκτική», επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Πηγή: ANT1news

Δημοσίευση: 5/9/2013
Παρόμοιες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου