Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Eυ. Βενιζέλος: Στην Αμφίπολη η δύναμη του ελληνισμού

"Τα ευρήματα της Αμφίπολης επιβεβαιώνουν κατ΄ αρχάς τι σημασία έχει να πιάνεις την ιστορία στα χέρια σου μέσα από την αρχαιολογική έρευνα", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, για τα νέα ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στον τύμβο Καστά.

"Ο πλούτος ο αρχαιολογικός της ελληνικής γης είναι απολύτως αντίστοιχος με τον πλούτο της ελληνικής Γραμματείας, με τον πλούτο της ελληνικής Ιστορίας, με τον πλούτο του ελληνικού Πολιτισμού", είπε, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 79η ΔΕΘ, και αφήνοντας αιχμές για τις προσπάθειες οικοιοποίησης της Μακεδονίας από την ΠΓΔΜ σημείωσε: "Εμείς αντιμετωπίζουμε τα θέματα αυτά με εθνική υπερηφάνεια, ως θέματα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και αυτή είναι η δύναμη μας. Αυτή είναι η δύναμη του ελληνικού πολιτισμού και του ελληνισμού".

Ταυτόχρονα εξέφρασε τη χαρά του γιατί στην Αμφίπολη αναδεικνύεται ένα εύρημα που θα αποτελεί πόλο έλξης αντίστοιχο της Πέλλας, αντίστοιχο της Βεργίνας και ένα νέο συγκριτικό πλεονέκτημα για το νομό Σερρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ [Καθημερινή]
Δημοσίευση: 07/09/2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου